2 connect Business

Het project 2 connect Business maakt het voor Nederlandse en Duitse bedrijven – door individueel advies en ondersteuning en met praktijkgerichte informatie – makkelijker om de stap naar het buurland te zetten.

Zakendoen in Duitsland?
U wenst meer informatie?

Nieuws

Nederland is de belangrijkste handelspartner van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en Noordrijn-Westfalen is de belangrijkste handelspartner van Nederland. Ook op industriegebied werken de buren nauw samen. Hiervan kunnen de deelnemers van de Get Together op de Hannover Messe, georganiseerd door ProduktionNRW in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie, van dichtbij getuige zijn.

more meer


Duitsland kent sinds 1 januari 2015 een wettelijk minimumloon. Dit minimumloon geldt ook voor buitenlandse vervoerders die met hun vrachtwagens door Duitsland rijden. De Europese Commissie vermoedt dat Duitsland hiermee de Europese regelgeving schendt en stelt een onderzoek in.

more meer


Article

Sinds kort bestaat er een nieuw, onafhankelijk platform voor professionals die zich bezighouden met Nederlands-Duitse samenwerking: AHA24x7.com. De website bevat nieuws, bijeenkomsten, een bedrijven directory, een vacaturebank en blogs. Ook is er een AHA24x7.com online nieuwsbrief en een Facebook-pagina. Dit allemaal met een zeer gerichte focus op economische, culturele, toeristische en wetenschappelijke activiteiten tussen Nederland en Duitsland. De site profileert zich als hét centrale meetingpoint voor de Nederlands-Duitse community om informatie en nieuws te delen en te publiceren. AHA24x7.com richt zich specifiek op bedrijven, (toeristische) organisaties, onderwijsinstellingen en overheden die contacten willen leggen, banden willen versterken en zaken (willen) doen vanuit Nederland naar Duitsland en v.v.

more meer


Wie een webshop in Nederland heeft, doet er goed aan om ook naar de verkoopmogelijkheden in Duitsland te gaan kijken. De Duitse online markt heeft veel potentieel, en is het afgelopen jaar 2,5 keer sneller gegroeid dan de Nederlandse online markt. Dit zegt Eva Göbel van Dexport, specialist in online marketing in Duitsland, in een interview met Twinkle.

more meer