2 connect Business

Het project 2 connect Business maakt het voor Nederlandse en Duitse bedrijven – door individueel advies en ondersteuning en met praktijkgerichte informatie – makkelijker om de stap naar het buurland te zetten.

Zakendoen in Duitsland?
U wenst meer informatie?

Nieuws

Er wordt al jaren over gesteggeld, maar nu is de kogel eindelijk door de kerk: er komt geen treinverbinding tussen Nijmegen en het Duitse Kleve. De Provincie Gelderland heeft het project afgeblazen, de provincie vindt het herstel van de huidige spoorlijn te duur en het verwachte aantal reizigers te laag.

more meer


Van 23 t/m 29 september 2017 organiseert Enschede ‘Die Tolle Woche’. Nadat in 2016 een eerste Duitslandweek is georganiseerd, krijgt het in 2017 een vervolg onder de naam ‘Die Tolle Woche’. De laatste week van september staat helemaal in het teken van grensoverschrijdende samenwerking.

more meer


De INTERREG-stuurgroep voor het gebied van de Euregio Rijn-Waal heeft in juni twee grensoverschrijdende INTERREG-projecten goedgekeurd. Door de nieuwe initiatieven vloeit er de komende jaren ca. 6 miljoen euro in de Euregio Rijn-Waal. Dit bedrag stelt de Europese Unie ter beschikking vanuit het programma INTERREG Deutschland-Nederland, onderdeel van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

more meer


De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW) wil de samenwerking met Nederland nog verder uitbreiden. Dit blijkt uit het nieuwe regeerakkoord van de CDU en de FDP. Met name op het gebied van transport en logistiek, maar ook op het gebied van energie en veiligheid zou de samenwerking geďntensiveerd moeten worden. Bovendien staat er een ‘Niederlande-Jahr’ op de agenda. De Duits-Nederlandse Handelskamer staat volledig achter deze nieuwe plannen.

more meer